Spumante La Genisia Cruasè Rosè - spumante metodo classico DOCG

Un cru, un rosè, un solo vitigno. È il nuovo simbolo dell’Oltrepò Pavese: un Metodo Classico tutto da Pinot nero che incanta per equilibrio.

Logo La Genisia

Cruasè Rosè Brut

Classic Method

D.O.C.G

Un cru, un rosè, un solo vitigno. È il nuovo simbolo dell’Oltrepò Pavese: un Metodo Classico tutto da Pinot nero che incanta per equilibrio.

Grapes

Pinot Nero

Production Area

Hill around Codevilla

Winemaking

The grapes are harvested by hands and carried to the winery using shallow stackable trays.
Grapes are gentle pressed in order to obtain the rosè colour of grape must. The base wine is fermented at controlled temperature of 16°. After the tirage the second slow fermentation in contact with noble lees lasts for 24 months. Degorged wine ages in bottle for 4-6 months before to be released for the sale.

Imbottigliamento

Al vino “base” vengono aggiunti lo sciroppo zuccherino ed i lieviti al fine di attivare la rifermentazione in bottiglia. Dopo il riempimento, le bottiglie vengono conservate in posizione orizzontale per almeno 24 mesi, durante i quali lo spumante va incontro a “maturazione”. Al termine di questa fase avviene la sboccatura e la tappatura definitiva. Pressione in bottiglia 5,5 atmosfere.

Appearance

Persistent foam with extremely fine perlage. Bright Pale pink elegant colour.

Alcohol

12,5% Vol.

Tasting Notes

Intense but delicate aroma. Mellow and harmonious aroma.
Soft and delicate bubbles, intense and round flavour with a refreshing well balanced acidity.

Pairings

Perfect for aperitif, or throughout the meal. ideal for a fish menu.

Serving Temperature

6°-8° C

Size

75 cl

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Il bicchiere indicato

Champagne
Alto e stretto alla base tipo flute champagne.

Bicchiere champagne