pinot nero

Quando si vinifica in rosso è una sfida lunga e complessa, come edificare una casa. Sarà per questo che il cemento ha un ruolo importante!

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Pinot Nero

Oltrepò Pavese D.O.P.

Quando si vinifica in rosso è una sfida lunga e complessa, come edificare una casa. Sarà per questo che il cemento ha un ruolo importante!

Grapes

Pinot Nero

Production Area

Torrazza Coste and Montebello della Battaglia

Winemaking

Destemmed grapes are softly pressed and macerated in contact with the skins for 7/10 days. The must is racked off and stored in thermo-regulated stainless-steel tanks in order to complete the fermentation. When the fermentation is complete, the wine is stored at low temperature in order to preserve its aromas and bottled after six months.

Imbottigliamento

Al termine della fermentazione il vino viene travasato in vasche di cemento dove riposa per almeno 6 mesi.

Appearance

Still Ruby Red colour wine with delicate orange-like glints.

Alcohol

12,5% Vol.

Tasting Notes

Intense long-lasting aroma of fruit and herbs well harmonized with some delicate spicy notes.
A full body wine with a round taste due to the soft tannins

Pairings

Ideal with cured meat, pasta dishes, roasted lamb and grilled beef.

Serving Temperature

14-16° C

Size

75 cl

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Il bicchiere indicato

Bourgogne
Ampio alla base, stretto all’imboccatura.

Bicchiere Bourgogne