
Quando si vinifica in rosso è una sfida lunga e complessa, come edificare una casa. Sarà per questo che il cemento ha un ruolo importante!


Pinot Nero
Oltrepò Pavese D.O.P.
Quando si vinifica in rosso è una sfida lunga e complessa, come edificare una casa. Sarà per questo che il cemento ha un ruolo importante!
Grapes
Pinot Nero
Production Area
Torrazza Coste and Montebello della Battaglia
Winemaking
Destemmed grapes are softly pressed and macerated in contact with the skins for 7/10 days. The must is racked off and stored in thermo-regulated stainless-steel tanks in order to complete the fermentation. When the fermentation is complete, the wine is stored at low temperature in order to preserve its aromas and bottled after six months.
Imbottigliamento
Al termine della fermentazione il vino viene travasato in vasche di cemento dove riposa per almeno 6 mesi.
Appearance
Still Ruby Red colour wine with delicate orange-like glints.
Alcohol
12,5% Vol.
Tasting Notes
Intense long-lasting aroma of fruit and herbs well harmonized with some delicate spicy notes.
A full body wine with a round taste due to the soft tannins
Pairings
Ideal with cured meat, pasta dishes, roasted lamb and grilled beef.
Serving Temperature
14-16° C
Size
75 cl
Technical sheet
Il bicchiere indicato
Bourgogne
Ampio alla base, stretto all’imboccatura.