
È a Garlazzolo, storica località nel comune di Codevilla, che nasce questo cortese fresco e aromatico…


Cortese
Oltrepò Pavese D.O.P.
È a Garlazzolo, storica località nel comune di Codevilla, che nasce questo cortese fresco e aromatico…
Grapes
Cortese
Production Area
Codevilla and Garlazzolo
Winemaking
Grapes are pressed and macerated at cold temperature for 6/8 hours. Then the must is racked and filtered. Fermentation at controlled temperature. The wine is stored in small stainless-steel tanks for 6 month and then bottled for the sale.
Imbottigliamento
L’imbottigliamento si effettua entro aprile dell’anno successivo alla vendemmia.
Appearance
Still wine of pale lemon colour with golden glints.
Alcohol
12,5% Vol.
Tasting Notes
Intense aroma with fine and persistent fruit notes. The flavour is fresh, mellow, very pleasant at the palate. The aromatic aftertaste is reminiscent of marmalades white stone fruit and apricot.
Pairings
Versatile wine to be served as aperitif or paired with pies, shrimps, salmon tarts or with soups, vegetable risottos, white meats and creamy delicate cheeses.
Serving Temperature
6-8° C
Size
75 cl
Technical sheet
Il bicchiere indicato
Chardonnay
Ampio alla base e stretto all’imboccatura