
Quando l’autoclave significa eccellenza: nove mesi di affinamento per le bollicine preziose che scaturiscono dal più nobile dei vitigni neri.


Quando l’autoclave significa eccellenza: nove mesi di affinamento per le bollicine preziose che scaturiscono dal più nobile dei vitigni neri.
Grapes
Pinot Nero 100%
Production Area
Hills around Torrazza Coste and Codevilla
Winemaking
Sparkling wine produced using the long Charmat method. The second fermentation in contact with noble lees takes place in large tanks (autoclaves) and lasts for nine months.
Imbottigliamento
Fermentazione del vino in recipienti d’acciaio (autoclavi) per la presa di spuma. Lunga maturazione dello spumante sulle fecce nobili per nove mesi prima dell’imbottigliamento (Metodo Martinotti).
Appearance
Fine and persistent perlage. Lemon colour with light golden glints.
Alcohol
12% Vol.
Tasting Notes
Intense aroma with pleasant citrus notes, dry fruit and pastries.
Soft and delicate bubbles, intense and round flavour with a refreshing well balanced acidity. Long finish.
Pairings
Excellent as an aperitif, ideal with light first courses and main course fish dishes.
Serving Temperature
6°-8° C
Size
75 cl.
Technical sheet
Il bicchiere indicato
Champagne
Alto e stretto alla base tipo flute champagne.