La classe di un uvaggio che ha scritto la storia delle bollicine, con la forza dolce del metodo Charmat.

La classe di un uvaggio che ha scritto la storia delle bollicine, con la forza dolce del metodo Charmat.

Grapes

Pinot Nero e Chardonnay

Production Area

Torrazza Coste and Codevilla

Winemaking

Sparkling wine produced using the Charmat method. The second fermentation in contact with noble lees takes place in large tanks (autoclaves) and lasts for six months

Imbottigliamento

Rifermentazione del vino in autoclave – maturazione dello spumante finito nello stesso recipiente per almeno sei mesi – imbottigliamento. Pressione in bottiglia 4,5 atmosfere.

Appearance

Fine and persistent perlage. Pale straw yellow colour.

Alcohol

11,5% Vol

Tasting Notes

Intense aroma of bread crust. Supple, intense flavour, very persistent and delicate with a pleasant aftertaste remembering sweet almonds.

Pairings

Excellent as an aperitif, ideal with light first courses and fish dishes.

Serving Temperature

4-6° C

Size

75 cl.

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Il bicchiere indicato

Champagne
Alto e stretto alla base tipo flute champagne.

Bicchiere champagne