È internazionale, è nato in Borgogna e assume tante forme differenti a seconda del terreno, del clima e del metodo di vinificazione. Lo Chardonnay ha sempre qualcosa da dire del suo terroir…
È internazionale, è nato in Borgogna e assume tante forme differenti a seconda del terreno, del clima e del metodo di vinificazione. Lo Chardonnay ha sempre qualcosa da dire del suo terroir…
Grapes
Chardonnay
Production Area
Torrazza Coste, Codevilla, Retorbido.
Winemaking
After soft pressing the must is cleaned and inoculated with selected yeasts and then transferred in thermo-regulated fermenting vats where the fermentation starts. A second slow re-fermentation takes place in autoclave in order to develop carbon dioxide. The wine is usually bottled in February in order to preserve the typical aroma
Imbottigliamento
Tendenzialmente il vino viene imbottigliato giovane (entro il mese di febbraio) affinché possa mantenere il più a lungo possibile il tipico aroma fruttato.
Appearance
Lively deep straw yellow.
Alcohol
12% Vol.
Tasting Notes
Intense Floral aroma. Flavour is reminiscent of wild flower honey. pleasantly stimulated by the effect of effervescence.
Pairings
Pairs well with fried seafood, poultry meat and vegetable risotto.
Serving Temperature
6-8° C
Size
75 cl
Technical sheet
Il bicchiere indicato
Chardonnay
Ampio alla base, stretto all’imboccatura.